Nyájas Olvasó, ez a dal nem most jutott eszünkbe. Egy ismerősünk lájkolt egy másikat, amire mi ezt válaszoltuk. És megint rájöttünk, mennyire jó is. Sőt:a másikkal is közelebbi kapcsolatba kerültünk, újból utána kell néznünk annak a válogatásnak, ami ebben a témakörben egy tetszhalott merevlemezünkön tartózkodik éppen. Mindegy. Tudtad, Nyájas Olvasó, hogy Tracy Chapman Fast Carja nem csak egyszerűen hangulatos, hanem szövegvilágát tekintve is hihetetlenül erős?

Ez a dal mondjuk nem a Fast Car, bár eszünk ágában sincs bárkit is lebeszélni róla. De a mi kedvencünk ez a dala, amit a szép emlékű Rádió Bridge-válogatásaink egyikéről hallottunk egynehányszor (el képzelheteted, Nyájas Olvasó, milyen jó rádió lehetett az, ahonnan húsz éves fejjel válogatáskazettákat rakosgattunk össze; és azon kellett tépelődni, hogy mit hagyjunk le...). Okos, érzelmes, hangulatos dal, egy remek hang, és nem utolsósorban zseniális hangszerelés. Ahogyan a billentyűs belefekszik abba a Hammondba... Hát az jujj. Úgy bizsergeti a hátunkon a bizsergetnivalókat, ahogy az keveseknek sikerül. A klip meg egyszerűen jó. Tényleg utána kell nézni annak a winchesternek (ami azt illeti, a komplett laptopnak nem ártana, de ez megint más történet).

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr663100930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.07.28. 14:13:03

Tracy Chapman Nagy lemeze bakeliten van meg. Ösztönösen jó gyűjtemény van otthon, föl kéne egyszer már dolgozni...

Mostanában a Change-et szeretem hallgatni tőle.

(Egyébként meg gyerekként kifejezetten utáltam szegény Chapman kisasszonyt, pedig nem tehetett róla. A szuperötletes angoltanárnőnk mindenki nevét lefordította angolra. Az enyémet nem lehetett, ezért a kezdőbetű megegyezésével megelégedett. Jó volt aztán az akkor viszonylag új, bűnrossz film, a Dick Tracy névre hallgatni...)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.07.28. 16:35:56

Na csalogassuk elő szépen azt a kommentet.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.07.28. 16:36:55

@Reckl_Amál: A Dick Tracy szerintem szürreális-képregényszerű akart lenni.
Más kérdés, hogy nagyon nem jött neki össze...
süti beállítások módosítása