Nyájas Olvasó, volt ma egy körünk az áldott napfényben (igen, télen pedig vissza fogjuk sírni, de nem annyira a mennyiséggel, mint inkább az eloszlással akadnak kisebb problémáink), aminek a végén már nem voltunk csúcsformában, már ami a rendezett gondolkodást illeti (az egyéb alkalmak minősítésétől tekintsünk most talán el). Illusztráljuk.

Elsőre ez a nem túlzottan mélyen szántó refrén ugrott be. Vagy másfél évtizeddel ezelőtt szinte percre pontosan ugyanakkor volt ez a reklám a rádióban, amire ébredtünk. Egész könnyű volt tőle kikelni az ágyból, bár tualjdonképp ártalmatlan. A refrén szövege pedig sok esetben egész passzentos. Még ha a barnábbiktól kimondottan nem szívesen hallanánk.

 

És ha már ott tartunk, ki mennyit bír/akar mondani, meg hűvösebbre vágynánk: három szőke, egy szintén nem bonyolult refrénnel.

 

Ez a refrén annál bonyolultabb, ugyanakkor kimondottan ártalmatlannak érezzük. Tartalmilag legalábbis. Zeneileg pedig jobb, mint ahogy emlékeztünk. Szegény John Paul Larkin, ő is csak egy nyári slágert tudott összehozni.

 

Pedig. Figyelem! „John Larkin - piano & vocals”.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr583182489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

padmasambhava 2011.08.28. 12:43:23

Itt tegnap kifejezetten kaki idö volt : orkán, esövel és 15°C-os hömérséklettel.
El akarok dicsekedni Neked, hogy éppen egy nagy lépést tettem a csöd felé. Nem, nem mentem a börzére, semmi ilyesmi - hanem vettem 2 koncertjegyet... Rájöttem, hogy George Michael €90.00 ára nem tekinthetö kivételnek (állítólag ennek ellenére G.M. barátunkra nincs már jegy a bécsi koncertre...). Nos, 4 nappal késöbb Sade lép fel ugyanott - ezt nem hagyhatom ki. Sadet látnom kell élöben ! Micsoda egy hét lesz az : hétfön George Michael - pénteken Sade... Karácsony 2x egymás után !

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.08.29. 09:12:42

@padmasambhava: Azért is szeretnék gyakorta a piros vonal másik oldalán élni, mert az a 90 tojró kicsit más lépték, mint forintra lefordítva...
Arról nem is beszélve, hogy mennyire ritkák itt is az efféle hetek, míg a szomszédban már (lám) összejöhet egy ilyen.
Az idő meg itt is kezd alaposan lehűlni.

padmasambhava 2011.08.29. 11:38:36

@stivanleroy: már csak 84x kell aludni addig ! Az ember lánya elvan, ha szórakoztatják (cirkusz + kenyér...)

Ja, elszégyelltem magam, hogy fennakadok az áron - ha cipöér/ruháér/firlefancér kérik, simán lenyeli az ember, de ha a kultúráér...

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.08.29. 15:00:26

@padmasambhava: :-)
Én is szoktam morgolódni (például) a könyvek ára miatt, pedig tulajdonképp megfelelő irányból nézve nem is drágák. Csak nem olcsók.
(Apropó, DRM-mentes Ingo Schulzéid nincsenek véletlenül? Az Adam und Evelynt már megszereztem, de hátha más is érdekelne tőle - ha épp lenne időm ilyesmikre :-) ).
süti beállítások módosítása