Péntek este eldől, hogy a magyaroknak vagy a szlovéneknek sikerül-e visszatérni az A csoportba. Eddig a magyar válogatott az egyetlen 100 százalékos csapat négy mérkőzés után, szerda este ugyanis komoly küzdelemben felülmúlták a briteket 2-0-ra. Azt a csapatot, melyet a szlovéneknek csak hosszabbításban sikerül megverniük.

 

Nyerő szériájukat folytatták szerdán is a hokisaink, a kifejezetten kemény ellenfélnek ígérkező Nagy-Britannia válogatottját sikerült legyőzniük 2-0-ára. Egy gólmentes kezdő harmad után a 31. percben Fekete Dániel szerezte meg a magyarok vezető gólját. A harmadik harmadban Palkovics Krisztián első vébégólja állította be a végeredményt. Az utolsó percben a britek büntetőhöz is jutottak, ezt azonban az egész tornán kiválóan védő Hetényi Zoltán hárította. Így ez már a második olyan mérkőzése, ahol 60 percet kapott gól nélkül védett végig. A fiatal kapus lett a magyar csapat legjobbja, a mérkőzés után külön kiemelte a magyar drukkereket, „olyan mintha hazai pályán játszanánk” - fogalmazott.

 

Kovács Csaba kérdésünkre elmondta: „számítottunk rá, hogy ennyire kemény mérkőzés lesz, láttuk, hogy hogyan játszottak kedden a szlovének ellen” (a házigazdák végül hosszabbításban tudtak nyerni). Hozzátette: egy nullás meccs mindig azt jelenti, hogy jó volt a csapatmunka. Természetesen ő is kiemelte Hetényi Zoltánt, hogy mennyire magabiztosan véd.

 

A magyar öröm azért nem teljes: Tokaji Viktor egy ütközésben megsérült, kificamodott a válla. Több hetes pihenő vár rá, nem játszhat a sorsdöntő mérkőzésen. Külön rossz érzés ez annak fényében, hogy kedden még ő aggódott a csapatot biztató szurkolókért, hogy nehogy péntek este balhé legyen a lelátókon.

 

Ha verekedés nem is, de a botrány az esélyes, még mindig eléggé ellentétesek ugyanis a jegyeket illető hírek a pénteki meccset illetően. Bár a Magyar Jégkorong Szövetség elnökétől úgy tudom, hogy nem tehetne különbséget drukker és drukker között nemzetiségi alapon, több oldalon azt az információt olvastam, hogy akinek szlovén állampolgároknak szóló jegye van, az ne is próbálkozzon. Ami természetesen teljesen ellentétes gondolat az Európai Uniós normákkal meg sok minden mással. Mindenesetre remélem, hogy ebből nem lesz komolyabb probléma. Ahogy azt is, hogy a Ljubljanába kilátogató 1000-1500 magyar drukkoló boldogan mehet majd szombaton haza. Azzal a boldog gonddal küzdve, hogy miként tervezzék meg útjukat a Szlovákiai A csoportos vébére, hogy újfent buzdíthassák kedvenceiket.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr421945004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása