MidnightNyájas Olvasó, különösebben fontos közölnivalónk éppen nem akad – van ez így, nem baj, ha épp nem akarjuk megváltani a világot. A helyzetet elnézve annak a fickónak sem jött össze, akinek vallásáról pont leghangosabb hívei szoktak megfeledkezni. Mindegy, nem erről akartunk írni. Ilyenkor van az a trükkünk, hogy fellapozzuk az ezenanapon.hu-t. Vagy találunk valami inspirálót, vagy nem. Most épp vagy igen van: ma van egy műfordító születésnapja, aki érdekes módon nem mások szavaival járult igazán hozzá a világhoz. Hanem egy saját kreációval.

Az illetőt Kertbeny Károlynak hívták, és ő találta ki a „homoszexuális” szót. Ennyi, nincs kedvünk okoskodni a témakörben. És szeretnénk megérni, hogy bármiféle okoskodás a témában fölösleges marhaságnak tűnjön majd.

Inkább a videó, ami passzol a témához.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr702697231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.02.28. 13:25:26

Azért az "bájos", hogy nagyjából ott tartunk ma is, ahol Kertbenyék.

Egyrészt, mert a dolog igen egyszerű. Másrészt, mert sokan szeretik bonyolítani az egyszerű dolgokat.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.02.28. 13:49:36

@Reckl_Amál: Szintén Mr. Somerville énekelte, hogy There's morte to love than boy meets girl. Ezt ragozgatjuk párezer éve.
És az a vicces, mennyi év után esett le (köszönhetően többek között a dalt bánatoskás balladára hangszerelő Pierrotnak), hogy ez a vad diszkóhimnusz mennyire sötét és keserű (és harminc éve is mennyire bátran szókimondóan és polgárpukkasztóan önazonos) szerzemény.

padmasambhava 2011.03.01. 17:33:39

Sajnos, semmi mélyreszántó hozzáfüznivalóm nincsen (egy általam nagyra becsült valaki azt állítja, hogy nem kell állandán világot váltani...) - csak talán annyi, hogy imádtam a Bronski Beat-et !!!!!!!!!!!
www.youtube.com/watch?v=PWlefu81dZQ
(BTW, üdvözlet Abbey rd.-nak ma átadva !)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.03.01. 17:42:45

@padmasambhava: Kiváló választás :-), remek szám. Ez is - hova a bánatba tűnt Jimmy Somerville, mióta nem kilencvenes évek vannak?

Abbey Road: Köszönöm :-)
süti beállítások módosítása