Eszmei értékNyájas Olvasó, odaát áll a bál. Címlapos lett Reckl Amál nőnapi gondolatmenete, és valami egészen elképesztően sötét trollok találták meg az oldalt. Tudod, a „Télapó kommunista találmány, szegény drága jó Szent Miklós püspök ellen, pfejj” típusúak, akik még nem hallották a „szinonima” szót. Ha megkérdezel egy kisgyereket, Mikulás vagy Télapó, ha csepp esze van, közli, hogy a kettő ugyanaz. És most ezt a marhaságot viszik át a nőnapra. Az ismert származású Clara Zetkin és Rosa Luxemburg emlegetésével (igen: tagadhatatlanul németek). Mi a magunk részéről egy brit prolit, egy fekete drogost, és egy fekete csajszit idézünk meg. És természetesen boldog nőnapot kívánunk mindenkinek, akit ez nem sért vagy irritál.

A liverpooli proletár, a munkásosztály hőse egy tőle megszokottan őszinte és bensőséges vallomással fordul a nőkhöz. Így valahogy.

 

A másképp elnyomott, szintén nem magasan kvalifikált Bob Marley pedig vígasztal: Ne sírj, asszony! Sajnos. A klasszikus magyar félrefordítás (miszerint nincs nő, nincs sírás) ugyan nem illik a mai naphoz, de rokonszenvesen pimasz. Arról nem is beszélve, hogy ez – félő – fordítva is igaz lehet. Lásd még a halak és biciklik példabeszédét.

 

Ezt a dalt pedig a klip sejtelmessége és a dal jó értelmben vett fülledtsége miatt imádtuk anno, és örülünk, ha el tudjuk sütni valahol. Pláne, hogy az It's a Man's Worldre válaszol.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr492721434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.03.08. 15:07:05

No, baráttól, kellemes ismerőstől, olyantól, aki március 9-től március 7-ig is úgy viselkedik, mint a nőket embernek tekinti, nem sértő vagy irritáló egy kedves szó vagy akár valami kis apróság ilyenkor.

KZsocitól is kaptam orchideát kis üvegbúrában, és nem ő ihlette az aktuális cikkemet.

A trollkodás és a nőnap között pedig nincs összefüggés. A címlap a varázsige, amitől e fantasztikusan szellemes emberek megjelennek. Nem kell orbángyurcsány, nem kell zsidócigány még pedofil papok vagy győzike sem, aki akar, az bármire képes fröcsögni.

Örülök viszont, hogy tetszik az ágyneműm, a valóságban kicsit lilásabb a színe, a 845-ös kamerája ezt tudja... :)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.03.08. 15:30:52

@Reckl_Amál: De hogy a nőnapra is... Szegény Kurt Vonnegut Jr. (akiről fogalma sem volt Kurt Vonnegut Jr.-nak egy emlékezetes blődliben) írt egy ilyesmi fogászról az Éj anyánkban. De úgy tűnik, nem is volt olyan élénk a fantáziája...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.03.08. 15:39:57

@stivanleroy:
Panaszkodtam én? Dehogy! Nagyon jó kis cucc, semmi bajom vele. És ráfoghatom, amikor én nem tudok fotózni. (Ha emlékszel a fagyott Balatonra év elejéről, azok a képek is ezzel készültek, csak épp KZsoci csinálta őket.)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.03.08. 16:21:51

@Reckl_Amál: Igazán jó/szép képet nem lehet mobillal csinálni. Egyikkel sem. Pont. Dolgoztam anno profi fotósokkal. úgyhogy tudom. Az enyém is szar, de érdemes megnézni a mobilos oldalak tesztfotóit. Némelyik már-már poentilista mester, a részletgazdagságot és a színhűséget tekintve.
Ehhez képest pláne nem lehet rá panasz :-)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.03.08. 16:22:55

@Reckl_Amál: Egyszer csak befejezem: a balatoni fotók egy rendes géppel még jobbak lehetnének :-)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.03.08. 16:52:22

@stivanleroy: Becsszó, vége: még jobbak lehetnének: ahogy én is utáltam telefonnal fotózni, mert olyan részletek vesztek el (még aktívan fotózó koromról beszélünk, amikor illusztrálni kellett a szövegeimet, és vagy én kattintottam, vagy senki, ha épp úgy volt), szóval olyan dolgokat nem tudtam telefonnal elkapni, amiket egyébként el lehetett volna. Ezzel együtt persze néha még most is kattintok telefonnal, de rosszul vagyok a képeimtől.
Azt hiszem, így teljes :-)

padmasambhava 2011.03.08. 17:34:52

Ja, tényleg, buli van Amálnál - pedig milyen ártatlanul indult.
Amál 007-es ágynemüje viszont nagyon tetszik - akármivel lett is fotózva. Vajon melyik Bond ihlette ?
(Mother night - jó kis könyv az, mint ahogy majdnem mindegyik K.V.Jr.-tól/töl, ö nagy kedvencem)

lindalee 2011.03.08. 21:20:05

Hehe buli van Amálnál, ez tetszik :) Egyébként én azt hittem, hogy az egy lila ruha, csak furcsállottam egy kicsit a mintáját.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.03.09. 10:22:02

@lindalee: Azért női ágyneműnek is khm, egzotikus kissé :-)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.03.09. 12:06:12

@lindalee: @stivanleroy:
Egzotikus? Szerintem meg vicces. Ha tudnád, milyen tárgyak gyűltek össze nálam az évek során! (Nem kell mindig szexuális konnotációkba bonyolódni.) Egyébként mindent imádok, ami lila. :)

@padmasambhava:
Az értő szemnek elárulom, honnan van: www.bonprix.hu/bh/offer.htm?cat=5.14.840.1.19.1.&pr=39728

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.03.09. 13:14:12

@Reckl_Amál: Nem kell. De nem is szabad?

Azért a német nyugdíjas-kinézetet kéretik kerülni, a tantelila színű haj nem menő :-) .

padmasambhava 2011.03.09. 13:55:57

@Reckl_Amál: Püspöknek kellett volna születned, Amál ! (lila, etc.)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.03.09. 14:44:13

@stivanleroy:
Nem tervezem. Olyan okokból, amelyet itt most hosszú lenne kifejteni, nem nagyon lehet befesteni a hajamat úgysem. (Egyébként is készülök egy nagyszabású hajfetisiszta posztra az amáli oldalon.)

Hogyne lenne szabad? :)

@padmasambhava:
Már az apám, sőt az anyám is püspök volt. ;)
(És pont a püspöklila a legkevésbé kedves árnyalat számomra.)
süti beállítások módosítása